YouTube sahte fragmanlara karşı harekete geçiyor!

Youtube, Sahte Film Fragmanlarıyla Mücadeleye Başlıyor

Youtube platformu, uzun süredir var olan ancak bir türlü çözüme kavuşturulamayan bir soruna el atıyor. Sahte film fragmanlarıyla izlenme ve kazanç elde eden kanallar, yapay zeka araçlarının gelişmesiyle artış gösteriyor. Bu durum karşısında Youtube, sahte içeriklerle kazanç sağlayan kanallara karşı sert önlemler almaya hazırlanıyor.

Platformda sahte fragmanlarla yüksek kazanç elde eden içerik oluşturucular hakkında birçok rapor yayınlandı. Stüdyoların da rahatsız olduğu ve yanıltıcı içeriklere engel olamadığı belirtilirken, Youtube’un harekete geçmek üzere olduğu görülüyor. Kanalların, sahte fragmanlarla büyük kitlelere ulaşarak kazanç sağlaması, platformu harekete geçirmeye yetiyor.

Youtube, yapay zeka ile oluşturulan içerik kullanan kanalların ortak programlarından çıkarılacağını ve bu kanalların para kazanma imkanının sınırlanacağını duyurdu. Ayrıca, büyük film markalarının yanlış temsil edilmesini engellemek adına yeni bir tutum benimseyen platform, sahte fragmanlarla ilgili önemli adımlar atıyor.

Özellikle popüler IP’lerin (Fikri Mülkiyetler) sahte fragmanları arasında yer alan Thunderbolts* ve The Fantastic Four gibi filmler, izleyicileri yanıltarak büyük beğeni topluyordu. Ancak Youtube’un aldığı kararla bu tür kanalların önü kesilecek ve içerik oluşturucuların ciddi bir dönüşüm süreci geçirmesi bekleniyor.

Öncesinde ilgili stüdyoların, yapay zeka içerikli kopyaları kullanan kanallardan telif yoluyla gelir elde ettiği belirtiliyordu. Ancak SAG-AFTRA’nın bu durumu olumsuz karşıladığı ve insan merkezli fikri mülkiyetin suiistimal edilmesine karşı çıktığı biliniyor.

Youtube’un aldığı kararla ilgili kanalların bundan sonraki süreçte ne yapacakları ve sahte fragmanların akıbeti ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Related Posts

Buzullar eridikçe tehlike artıyor! Patlamaya hazır bekliyorlar

İklim krizi nedeniyle eriyen buzullar ve buz tabakalarının, dünyada bir dizi patlayıcı volkanik patlamayı tetikleyebileceği uyarısı yapıldı. Yeni bir araştırmaya göre buz kaybı, yer altındaki magma odaları üzerindeki baskının azalmasına neden olarak patlamaların daha olası hale gelmesine yol açıyor.

Otomotiv endüstrisinden haziranda 3,4 milyar dolarlık ihracat

Türkiye otomotiv endüstrisi haziran ayında 3 milyar 408 milyon dolarlık ihracata imza attı.

Hiç farkında değilmişiz: PlayStation tuşlarının anlamı ortaya çıktı

Yıllardır elimizden düşürmediğimiz PlayStation kumandalarının sembolleri meğer Japon kültüründen ilhamla tasarlanmış. Oyun konsolunun simgesi hâline gelen üçgen, daire, kare ve çarpı tuşlarının arkasında derin anlamlar yatıyor.

İnkalar’dan da eski bir tapınak ortaya çıkarıldı

Bolivya’nın dağlık bir bölgesinde, İnkalardan yüzyıllar önce And Dağları’na hükmeden gizemli Tiwanaku uygarlığına ait büyük bir tapınak kalıntısı ortaya çıkarıldı. Yerli halkın “Palaspata” adını verdiği bu yapı, Penn State Üniversitesi’nden arkeolog Jose Capriles liderliğindeki ekip tarafından detaylı olarak incelendi. Tiwanaku’nun merkeziyle arasında yaklaşık 215 kilometre bulunan bu tepe üzerindeki tapınağın, üç büyük ticaret yolunun kesişim noktasında olması nedeniyle stratejik bir konuma sahip olduğu belirtiliyor.

Sadece imparatorlar kullanıyordu: 2 bin yıl sonra yeniden üretildi

Antik çağların en değerli dokuma malzemelerinden biri olan ve yalnızca Roma imparatorları gibi seçkinlere layık görülen ‘deniz ipeği’, 2 bin yıl aradan sonra modern bilimle yeniden üretildi.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.