YouTube sahte fragmanlara karşı harekete geçiyor!

Youtube, Sahte Film Fragmanlarıyla Mücadeleye Başlıyor

Youtube platformu, uzun süredir var olan ancak bir türlü çözüme kavuşturulamayan bir soruna el atıyor. Sahte film fragmanlarıyla izlenme ve kazanç elde eden kanallar, yapay zeka araçlarının gelişmesiyle artış gösteriyor. Bu durum karşısında Youtube, sahte içeriklerle kazanç sağlayan kanallara karşı sert önlemler almaya hazırlanıyor.

Platformda sahte fragmanlarla yüksek kazanç elde eden içerik oluşturucular hakkında birçok rapor yayınlandı. Stüdyoların da rahatsız olduğu ve yanıltıcı içeriklere engel olamadığı belirtilirken, Youtube’un harekete geçmek üzere olduğu görülüyor. Kanalların, sahte fragmanlarla büyük kitlelere ulaşarak kazanç sağlaması, platformu harekete geçirmeye yetiyor.

Youtube, yapay zeka ile oluşturulan içerik kullanan kanalların ortak programlarından çıkarılacağını ve bu kanalların para kazanma imkanının sınırlanacağını duyurdu. Ayrıca, büyük film markalarının yanlış temsil edilmesini engellemek adına yeni bir tutum benimseyen platform, sahte fragmanlarla ilgili önemli adımlar atıyor.

Özellikle popüler IP’lerin (Fikri Mülkiyetler) sahte fragmanları arasında yer alan Thunderbolts* ve The Fantastic Four gibi filmler, izleyicileri yanıltarak büyük beğeni topluyordu. Ancak Youtube’un aldığı kararla bu tür kanalların önü kesilecek ve içerik oluşturucuların ciddi bir dönüşüm süreci geçirmesi bekleniyor.

Öncesinde ilgili stüdyoların, yapay zeka içerikli kopyaları kullanan kanallardan telif yoluyla gelir elde ettiği belirtiliyordu. Ancak SAG-AFTRA’nın bu durumu olumsuz karşıladığı ve insan merkezli fikri mülkiyetin suiistimal edilmesine karşı çıktığı biliniyor.

Youtube’un aldığı kararla ilgili kanalların bundan sonraki süreçte ne yapacakları ve sahte fragmanların akıbeti ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Related Posts

Yollar ve yerleşim yerleri kızıl geyikler arasında akraba evliliğine neden oluyor

Almanya’da yaygınlaşan ulaşım hatları ve yerleşim alanları, kızıl geyiklerin yaşam alanlarını parçalıyor; bu izolasyon, akraba çiftleşmeleri nedeniyle ortaya çıkan genetik deformasyon vakalarını artırıyor.

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Aydın’ın gururu Kaan Türkmen: Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da düzenlenen tekvando şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Kaan Türkmen, Türkiye üçüncüsü oldu.

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Epic Games’in 15 Mayıs’a kadar ücretsiz verdiği oyunlar

Epic Games, bu hafta iki ücretsiz oyun veriyor. Deadtime Defenders ve Touch Type Tale 1 Mayıs’tan 8 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak alınabilecek.