SGK uzmanından kademeli emeklilik açıklaması: ‘Hükümetin oyları çok düşerse…’

SGK, Sahte Emekliliklere Karşı Yeni Önlemler Alıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son zamanlarda artan sahte emeklilik vakaları ile mücadele etmek amacıyla yeni tedbirler almaya başladı. Hileli boşanmalar ya da sahte sigortalılık usulleri ile emekli olan bireylerin tespit edilmesi durumunda, emeklilik hakları iptal ediliyor. Ayrıca, emekli maaşı almaya devam eden kişilerden, SGK tarafından yapılan usulsüzlük tespiti sonucunda ödenen maaşlar geri isteniyor.

SGK, sahte emekli olan bireylerden yapılan ödemeleri 10 yıl geriye dönük olarak ve faiziyle birlikte geri talep ediyor. Öte yandan, usulsüz faaliyetler nedeniyle SGK, savcılığa suç duyurusunda bulunma yoluna da gitmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında sahte emeklilik konusunda açıklamalarda bulundu. Işıkhan, “Geçen yıl 1 milyona yakın risk analizine dayalı denetim gerçekleştirdiklerini” belirterek, “Sadece hileli boşanmalar üzerinden yapılan incelemelerde 9 bin sahte boşanma yoluyla yetim aylığı alındığı tespit edildi. 7 bin 400’ü ile ilgili ödenen rakamların faiziyle geri alınması için işlem başlattık ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Kademeli Emeklilik Gündemde Mi?

EYT düzenlemesinden sonra birçok vatandaşın beklentisi kademeli emekliliğe doğru yönelmiş durumda. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdursun, “Şu anda AK Parti EYT yasasını çıkardığına pişman. EYT çıkmamış olsaydı Türkiye’de sosyal patlamalar yaşanabilirdi. AK Parti pişman oldu. Kademeli emeklilik bekleyenler için zor bir süreç” ifadelerini kullandı.

Kademeli Emeklilik İhtimali Üzerine Erdursun’un Değerlendirmeleri

“Kademeli emeklilikle ilgili 2025-2027 yılları arasında herhangi bir gelişme beklemiyorum. Seçime yaklaşırken hükümetin oyları düşerse ve panik olursa belki bazı adımlar atılabilir. Ancak kısa vadede kademeli emeklilik konusunda umutlu değilim. Hükümet şu anda kıt olan kaynaklarını kullanarak böyle bir politika uygulamaz” diye ekledi Erdursun.

Related Posts

Emtia piyasasında tarife belirsizliği

Emtia piyasasında geçen ay ABD’nin tarifelerine ilişkin belirsizliklerle satış baskısı hakim olurken rekor tazeleyen altın pozitif ayrışan az sayıda ürün arasında yer aldı.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Piyasalarda gün ortası – 9 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,04 düşüşle 9.275,15 puana indi. En fazla işlem gören hisseler arasında Tüpraş, ASELSAN ve THY öne çıkarken, teknoloji hisseleri değer kaybetti.

Türkiye-İngiltere arasında 8 milyar dolarlık kritik adım

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, bu hafta Türkiye ve İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) güçlendirmek üzere imzalanan yeni fasılların ikili ticareti daha da geliştirmek için kritik adım olduğunu söyledi.

MESAM’dan dikkat çeken açıklama: Düğünde çalan müziğe telif hakkı cezası yolda!

MESAM, müzik kullanılan işletmelere yönelik telif uygulamasında yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Düğün salonları, kuaförler ve restoranlar da denetime dahil edilecek. Yapılan açıklamada amaçlarının sanatçıların haklarını korumak olduğu vurgulandı.