Şarj sırasında telefonla konuşursanız ne olur: Herkes aşırı ısınmayla patlayacağını düşünüyor

Günümüzde hemen hemen herkesin bir cep telefonu bulunuyor. Her gün kullandığımız bu cihaz, yalnızca iletişim ve bilgi aktarımını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kişisel aktiviteleri takip ediyor, günlük işlerde yardımcı oluyor ve fotoğraf ile video çekimi gibi işlevleriyle de kamera rolünü üstleniyor.

Herkesin, patlayan telefonlarla ilgili çeşitli hikayeler duyduğuna eminim, ancak bunun gerçekten başına geldiğini gören çok az kişi olsa da bu durum ciddi yaralanmalara yol açabilir. Bu söylentinin temel nedeni, eski tip bataryalara sahip cep telefonlarının şarj sırasında fazla ısınabilmesi ve cihazın kullanım sırasında ortaya çıkan ek yükün aşırı ısınmaya yol açmasıdır.

Bu durum, telefonun kendisinin veya şarj kablosunun zarar görmesine ve nadiren de olsa patlama gibi ciddi sonuçlara yol açabilir. Neyse ki, bu tür olaylar son derece nadir yaşanmakta olup, çoğunlukla cihazın teknik bir arızasıyla ilgilidir.

Şarj sırasında telefonla konuşulur mu?

Modern telefonlarda, “Şarj olurken telefonla konuşabilir miyim?” veya “Şarj sırasında arama yapabilir miyim?” gibi sorular hala gündemde. Bu konuda kesin bir yanıt vermek gerekirse: “Evet, yapabilirsiniz.” Telefonlar şarj olurken biraz ısınabilir, ancak bu durum tehlikeli değildir.

Birçok kişi, powerbank kullanarak telefon şarj ederken cihazı kullanmanın güvenli olup olmadığı konusunda da endişe duyuyor. Elbette, herhangi bir sorun yoktur; kullanılan güç kaynağına bağlı olarak durum değişmez. Ancak, şarj süresi uzayabilir ve pil şarj döngüleri hızlanabilir, bu da zamanla pilin şarj tutma kapasitesini etkileyebilir. Apple cihaz sahiplerinin de şarj sırasında iPhone kullanıp kullanamayacakları konusunda endişelenmelerine gerek yoktur. Apple, iPhone’larını yüksek enerji kapasitesine sahip, uzun ömürlü ve hızlı şarj olabilen gelişmiş lityum iyon pillerle üretmektedir. Bu piller, cihaz kullanılsa bile güvenli bir şekilde çalışır.

Related Posts

İnkalar’dan da eski bir tapınak ortaya çıkarıldı

Bolivya’nın dağlık bir bölgesinde, İnkalardan yüzyıllar önce And Dağları’na hükmeden gizemli Tiwanaku uygarlığına ait büyük bir tapınak kalıntısı ortaya çıkarıldı. Yerli halkın “Palaspata” adını verdiği bu yapı, Penn State Üniversitesi’nden arkeolog Jose Capriles liderliğindeki ekip tarafından detaylı olarak incelendi. Tiwanaku’nun merkeziyle arasında yaklaşık 215 kilometre bulunan bu tepe üzerindeki tapınağın, üç büyük ticaret yolunun kesişim noktasında olması nedeniyle stratejik bir konuma sahip olduğu belirtiliyor.

Sadece imparatorlar kullanıyordu: 2 bin yıl sonra yeniden üretildi

Antik çağların en değerli dokuma malzemelerinden biri olan ve yalnızca Roma imparatorları gibi seçkinlere layık görülen ‘deniz ipeği’, 2 bin yıl aradan sonra modern bilimle yeniden üretildi.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Mobil ve internette her şeyi değiştirecek ihale için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 5G frekans ihalesinin Ağustos ayı içinde yapılacağını ve 5G mobil iletişimin gelecek yıl başlamasını beklediğini söyledi. Milyarlarca dolar değerinde olacak ihalenin katılımcılarının ilerleyen günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

Google, Apple’ın iOS 26’sındaki özellikleri tiye aldı

Samsung ve Google gibi şirketler zaman zaman Apple’ın tanıttığı özellik ya da ürünleri tiye alan paylaşımlar yapıyor. Google tarafından yeni yapılan bir gönderme iOS 26’daki özelliklere odaklanıyor.

Yapay zekaya asla sorulmaması gereken sorular ortaya çıktı! Ciddi tehlikeler açıklandı

Yapay zeka (AI) teknolojileri, günlük yaşamdan iş dünyasına kadar birçok alanda devrim oluşturdu. ChatGPT, Google Gemini ve Microsoft Copilot gibi sohbet botları, kullanıcıların sorularına saniyeler içinde yanıt vererek bilgi erişimini kolaylaştırdı …