Nvidia CEO’su Jensen Huang, Çin’e Sürpriz Ziyaret Gerçekleştirdi

Nvidia CEO’su Jensen Huang, Çin’e Sürpriz Ziyaret Gerçekleştirdi

ABD’li çip ve grafik işlemcisi üreticisi Nvidia’nın kurucusu ve patronu Jensen Huang, Washington yönetiminin Çin’e yeni çip kısıtlamasını duyurmasının hemen ardından beklenmeyen bir hamle yaparak Çin’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Çin devlet televizyonu CCTV’nin aktardığı habere göre Huang, Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi (CCPIT) tarafından davet edilerek Pekin’de görüşmelerde bulundu.

Huang, CCPIT Başkanı Rin Hongbin ile yaptığı görüşmede, Nvidia’nın Çin’i “anahtar bir pazar” olarak gördüğünü ve işbirliğini sürdürmeyi umut ettiğini belirtti. Nvidia’nın Çin pazarına hizmet vermeyi sürdüreceğini vurgulayan Huang, şirketin ürünlerini düzenleyici kurallara uygun olarak optimize etmek için her türlü çabayı göstereceğini ve kısıtlamalara uyum sağlamak için özel çipler geliştireceğini açıkladı.

Financial Times gazetesinin haberine göre, Huang ayrıca Çinli yapay zeka şirketi DeepSeek’in kurucusu ve patronu Liang Winking ile bir araya gelerek yapay zeka sektöründeki gelişmeleri ele aldı.

ABD’nin Çin’e yönelik yeni çip kısıtlamasının açıklanmasının hemen ardından gerçekleşen Huang’ın ziyareti, şirketin Çin’e ürettikleri H20 grafik işlemci ünitelerinin ihracatını kısıtlama kararıyla ilgiliydi. Nvidia, ABD yönetiminin söz konusu çiplerin Çin’e ihracatını izne tabi kılacağını duyurmasıyla 5,5 milyar dolarlık maliyetle karşı karşıya kaldığını açıklamıştı. Bu durum, şirketin ABD’de işlem gören hisselerinin değer kaybetmesine neden olmuştu.

Washington yönetimi daha önce Nvidia’nın yapay zeka modellerini eğitme amaçlı geliştirdiği çiplerin Çin’e ihracatını kısıtlamış ve buna karşılık olarak Nvidia, daha az gelişmiş H20 grafik işlemci üniteleri geliştirip Çin’e satmaya başlamıştı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Emre Aytekin – Ekonomi

Related Posts

Buzullar eridikçe tehlike artıyor! Patlamaya hazır bekliyorlar

İklim krizi nedeniyle eriyen buzullar ve buz tabakalarının, dünyada bir dizi patlayıcı volkanik patlamayı tetikleyebileceği uyarısı yapıldı. Yeni bir araştırmaya göre buz kaybı, yer altındaki magma odaları üzerindeki baskının azalmasına neden olarak patlamaların daha olası hale gelmesine yol açıyor.

Otomotiv endüstrisinden haziranda 3,4 milyar dolarlık ihracat

Türkiye otomotiv endüstrisi haziran ayında 3 milyar 408 milyon dolarlık ihracata imza attı.

Hiç farkında değilmişiz: PlayStation tuşlarının anlamı ortaya çıktı

Yıllardır elimizden düşürmediğimiz PlayStation kumandalarının sembolleri meğer Japon kültüründen ilhamla tasarlanmış. Oyun konsolunun simgesi hâline gelen üçgen, daire, kare ve çarpı tuşlarının arkasında derin anlamlar yatıyor.

İnkalar’dan da eski bir tapınak ortaya çıkarıldı

Bolivya’nın dağlık bir bölgesinde, İnkalardan yüzyıllar önce And Dağları’na hükmeden gizemli Tiwanaku uygarlığına ait büyük bir tapınak kalıntısı ortaya çıkarıldı. Yerli halkın “Palaspata” adını verdiği bu yapı, Penn State Üniversitesi’nden arkeolog Jose Capriles liderliğindeki ekip tarafından detaylı olarak incelendi. Tiwanaku’nun merkeziyle arasında yaklaşık 215 kilometre bulunan bu tepe üzerindeki tapınağın, üç büyük ticaret yolunun kesişim noktasında olması nedeniyle stratejik bir konuma sahip olduğu belirtiliyor.

Sadece imparatorlar kullanıyordu: 2 bin yıl sonra yeniden üretildi

Antik çağların en değerli dokuma malzemelerinden biri olan ve yalnızca Roma imparatorları gibi seçkinlere layık görülen ‘deniz ipeği’, 2 bin yıl aradan sonra modern bilimle yeniden üretildi.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.