Mikro Cerrahi ile Ayak Parmakları Elde Başparmak Olarak Nakledildi

Ayak Parmakları Elde Başparmak Olarak Nakledildi

Gaziantep’te mikro cerrahi teknikle ayak parmağı ele dikildi

Gaziantep’te yaşanan bir iş kazasında elini makineye kaptırarak üç parmağını kaybeden 16 yaşındaki Halil Kırpaç’a, ayak parmağı dikilerek başparmak yapıldı. Operasyon mikro cerrahi teknikle gerçekleştirilirken, 3 ila 6 ay içinde paranın fonksiyon kazanması bekleniyor.

Halil Kırpaç, yaşadığı iş kazasında elini makineye kaptırarak ciddi şekilde zarar gördü. Yapılan muayene sonucunda üç parmağının ampute olduğu tespit edildi ve replantasyon yapılamayacağı belirlendi. Bu nedenle ayağından alınan bir parmak, eline başparmak olarak dikildi.

Ameliyatın ardından Halil Kırpaç, yeni başparmağına kavuştu ve hareket ettirmeye başladı. Doktorlar, 3 ila 6 ay içinde elin fonksiyon kazanmasını ve hislerin geri dönmesini bekliyor.

Operasyonu gerçekleştiren El Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Numan Atılgan, “Hasta için ayak parmağı eline nakledildi. Ameliyat başarıyla tamamlandı. Çok yakında hastamızın elini kullanabilecek seviyeye gelmesini bekliyoruz” dedi.

Baba Murat Kırpaç, oğlunun başarılı operasyon sonrasında parmağını hareket ettirmeye başladığını ve mutlu olduklarını belirtti. Genç hasta Halil Kırpaç ise artık rahatça çay içip yemek yiyebileceği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / UĞUR DÖNEK – Sağlık

Related Posts

Kara Veba geri mi döndü? İlk kez insandan insana bulaştı: ‘Zatürreyle geçiyor’

Yüzyıllar boyunca tarihin en ölümcül hastalıklarından biri olarak anılan veba, 2023 yılında yeniden ortaya çıktı. İç Moğolistan’da kaydedilen son vakalarda, tarihte ilk kez insandan insana bulaşma ihtimali gündeme geldi. Bir ailenin üç ferdinde art arda görülen enfeksiyon, vebanın sessizce yön değiştirdiğini mi gösteriyor?

Uzmanından uyarı: Burun içi eğriliği sanıldığı kadar masum değil

Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Ferdi Zeyrek ECMO Cihazı Olsa Yaşar Mıydı?

Ferdi Zeyrek ECMO cihazı olsaydı yaşar mıydı sorusunu gündeme getiren Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil’in açıklamaları gündem oldu.

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.

Merdiven çıkmak bedeni ve zihni nasıl güçlendirir?

Günlük birkaç kat çıkmak, zihinsel becerileri artırabilir

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.