Meta artık bilgi doğrulama için taraf servisler yerine kullanıcı notlarını kullanacak

Meta, Bağımsız Doğrulama Servislerini Kullanmayacak

Meta, artık bağımsız doğrulama servislerini kullanmayacağını açıkladı. Şirket, kullanıcıların yanlış ya da yanıltıcı olabilecek paylaşımlara notlar ekleyebileceği X platformuna benzer bir sistem geliştirecek.

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook ve Instagram’da paylaşılan içeriklerin doğruluğunu denetleyen bağımsız üçüncü taraf doğrulama servislerinin yanıltıcı sonuçlar verdiğine inandıklarını belirtti ve bu servisleri artık kullanmayacaklarını duyurdu. Zuckerberg, üçüncü taraf doğrulayıcıları “çok politik” bulduklarını ve “özgür ifade”ye geri dönmek istediklerini söyledi.

Meta’nın bu değişikliği, ABD Başkanı Donald Trump ile daha iyi ilişkiler kurmaya çalıştığı şeklinde Batı medyasında yorumlandı.

Trump, daha önce Meta’nın doğrulama yöntemini eleştirmiş ve şirketin sağ görüşlü kişilerin sesini kıstığını iddia etmişti. Zuckerberg, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Trump’a yakın bir isim olan Dana White’ı şirketin yönetim kuruluna eklediklerini duyurdu.

Meta, artık paylaşımları denetlerken kullanıcıların yorum yaparak yanlış bilgileri düzeltebileceğini belirtti. Bu, eski Twitter’daki “topluluk notları”na benzer bir sistem. Kullanıcılar, yanlış veya tartışmalı içerikler hakkında fikirlerini paylaşarak doğru bilgiye ulaşmaya çalışacaklar.

Dijital hak savunucuları, bu kararı eleştirirken, Trump ise Mar-a-Lago’da yaptığı basın toplantısında Meta’nın “çok yol kat ettiğini” ve değişikliğin muhtemelen kendisinin şirket ve Mark Zuckerberg’e karşı yaptığı tehditlerin bir sonucu olduğunu ifade etti.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

İnkalar’dan da eski bir tapınak ortaya çıkarıldı

Bolivya’nın dağlık bir bölgesinde, İnkalardan yüzyıllar önce And Dağları’na hükmeden gizemli Tiwanaku uygarlığına ait büyük bir tapınak kalıntısı ortaya çıkarıldı. Yerli halkın “Palaspata” adını verdiği bu yapı, Penn State Üniversitesi’nden arkeolog Jose Capriles liderliğindeki ekip tarafından detaylı olarak incelendi. Tiwanaku’nun merkeziyle arasında yaklaşık 215 kilometre bulunan bu tepe üzerindeki tapınağın, üç büyük ticaret yolunun kesişim noktasında olması nedeniyle stratejik bir konuma sahip olduğu belirtiliyor.

Sadece imparatorlar kullanıyordu: 2 bin yıl sonra yeniden üretildi

Antik çağların en değerli dokuma malzemelerinden biri olan ve yalnızca Roma imparatorları gibi seçkinlere layık görülen ‘deniz ipeği’, 2 bin yıl aradan sonra modern bilimle yeniden üretildi.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Mobil ve internette her şeyi değiştirecek ihale için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 5G frekans ihalesinin Ağustos ayı içinde yapılacağını ve 5G mobil iletişimin gelecek yıl başlamasını beklediğini söyledi. Milyarlarca dolar değerinde olacak ihalenin katılımcılarının ilerleyen günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

Google, Apple’ın iOS 26’sındaki özellikleri tiye aldı

Samsung ve Google gibi şirketler zaman zaman Apple’ın tanıttığı özellik ya da ürünleri tiye alan paylaşımlar yapıyor. Google tarafından yeni yapılan bir gönderme iOS 26’daki özelliklere odaklanıyor.

Yapay zekaya asla sorulmaması gereken sorular ortaya çıktı! Ciddi tehlikeler açıklandı

Yapay zeka (AI) teknolojileri, günlük yaşamdan iş dünyasına kadar birçok alanda devrim oluşturdu. ChatGPT, Google Gemini ve Microsoft Copilot gibi sohbet botları, kullanıcıların sorularına saniyeler içinde yanıt vererek bilgi erişimini kolaylaştırdı …