Kar Esareti: 95 Yaşındaki Hasta için Kurtarma Seferberliği

Kar Esaretindeki Köydeki Yaşlı Hasta İçin Kurtarma Operasyonu Gerçekleştirildi

KASTAMONU – Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın kesildiği köyde yaşayan 95 yaşındaki hasta, ekiplerin koordineli çalışmasıyla hastaneye kaldırıldı.

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı köyünde bulunan Keti Mahallesi, yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapandı. Bu durumda mahallede yaşayan 95 yaşındaki Şaban Güner’in acilen hastaneye nakledilmesi gerekti. Durumun bildirilmesi üzerine Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi bölgeye sevk edildi. Kastamonu İl Özel İdaresi iş makineleriyle yol açma çalışmalarına başlarken, AFAD ve UMKE ekipleri dağ arama kurtarma aracını kullanarak hastaya ulaştı.

Hastaya ilk müdahale yapıldıktan sonra, yolun açılmasının ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Burada gerekli tedaviye başlanan hasta, sağlık ekipleri tarafından takip edilmektedir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ÇAĞLAR KARASET – 3.Sayfa

Related Posts

Kara Veba geri mi döndü? İlk kez insandan insana bulaştı: ‘Zatürreyle geçiyor’

Yüzyıllar boyunca tarihin en ölümcül hastalıklarından biri olarak anılan veba, 2023 yılında yeniden ortaya çıktı. İç Moğolistan’da kaydedilen son vakalarda, tarihte ilk kez insandan insana bulaşma ihtimali gündeme geldi. Bir ailenin üç ferdinde art arda görülen enfeksiyon, vebanın sessizce yön değiştirdiğini mi gösteriyor?

Uzmanından uyarı: Burun içi eğriliği sanıldığı kadar masum değil

Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Ferdi Zeyrek ECMO Cihazı Olsa Yaşar Mıydı?

Ferdi Zeyrek ECMO cihazı olsaydı yaşar mıydı sorusunu gündeme getiren Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil’in açıklamaları gündem oldu.

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.

Merdiven çıkmak bedeni ve zihni nasıl güçlendirir?

Günlük birkaç kat çıkmak, zihinsel becerileri artırabilir

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.