Dijitalleşme, çeşitlenen riskler ve değişen tüketici alışkanlıkları etkili: ‘Kişiye özel’ yükselişte

Sigorta Sektöründe Yeni Trendler: İnovasyon ve Gömülü Sigortacılık Ön Planda

Günümüzde, dijitalleşmenin hızla ilerlemesi, artan riskler ve değişen tüketici alışkanlıkları, sigorta sektöründe yeni arayışları beraberinde getiriyor. Hem genel politikalar hem de şirketler düzeyinde süregelen bu arayışlar, hazırlanan raporlar ve açıklamalar ile destekleniyor.

EY’nin “Küresel Sigorta Görünümü 2025” raporuna göre, küresel ölçekte siber saldırılardan kaynaklanan kayıpların %99’u ve doğal afetlerden kaynaklanan kayıpların %60’ı sigortasız durumda. Ayrıca, emeklilik birikimlerindeki eksiklikler de sigorta sektörünü ciddi şekilde etkiliyor. Gelecekte, inovasyon yatırımlarının katma değerli hizmetlere ve güvenlik açıklarına odaklanmasıyla sigorta şirketlerinin daha ileriye taşınacağı öngörülüyor. “Yüksek potansiyelli müşterilere kişiselleştirilmiş teklifler sunmak” ve “amaç odaklı yeni ürünler tasarlamak” gibi stratejiler de raporda vurgulanan önemli konular arasında.

EY Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri Levent Atakan, “Şirketler, iletişim ve ürünleri kişiselleştirmek için yapay zekâ destekli teknoloji ve güçlü veri yönetimi yeteneklerine yatırım yaparak paydaşlara hızlı ve katma değerli hizmetler sunabilir” ifadelerini kullandı.

PAYI YÜZDE 30

IBS Sigorta Üst Yöneticisi Murat Çiftçi ise sigorta ürünlerinin diğer hizmetlerle entegre edilerek tüketicilere ek işlem gerektirmeden sunulmasını ifade eden “gömülü sigortacılık” konusuna dikkat çekti. Çiftçi, sektördeki bu gelişmenin kuralları değiştireceğini vurgulayarak, “Dünyada gömülü sigorta pazarının büyük sigorta şirketlerinin gelirlerinin %30’unu oluşturduğu tahmin ediliyor ve bu rakamın gelecekte artarak devam edeceği öngörülüyor. Türkiye’de mikro sigorta ürünleri geliştiren ve bunları e-ticaret şirketlerinin ödeme aşamalarına entegre eden bazı yerli girişimler, Avrupa pazarına açılma planları yaparak gömülü sigortacılık alanında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.”

Related Posts

Bakan Kacır: 62 projeye 444 milyon TL destek veriyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Sanayide Yeşil Dönüşüm Programı’nın 2024 yılı üçüncü çağrısı sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

Bitcoin 118 bin dolara yaklaştı

Bitcoin, küresel borsalarda dün geç saatlerde artan risk iştahı ve talebin sürmesiyle birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 118 bin doları test etti.

120 milyon liralık teleferik vurgunu

Denizli Belediyesi’nde AKP döneminde yapılan vurgunu CHP’li Şeref Arpacı ifşa etti. Belediyeye ait teleferik, kayak merkezi ve büfede fiş kesilmediğini söyledi. “120 milyon lirayı çalmışlar” dedi.

Milyonlar borç batağında! Türk halkının kredi borcu ortaya çıktı

Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, ekonomik kriz nedeniyle kamu borçlarını ödeyemeyen milyonlarca vatandaş için kapsamlı bir yapılandırma düzenlemesi talep etti. Cenkci, vatandaşların zor durumda …

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …

Türkiye’nin bir ili ‘Turizm Başkenti’ seçildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alınan ortak kararla Ankara’nın 2026 yılı için “Türk Dünyası Turizm Başkenti” ilan edildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden …