Bilim insanları vücuttaki gereksiz parçaları açıkladı: Liste şaşırtıcı

Eskiden bitkisel ağırlıklı beslenmeye yardımcı olduğu düşünülen apandis, uzun yıllar boyunca gereksiz bir organ olarak görüldü. Ancak son araştırmalar, bağırsak sağlığında bağışıklık sistemini destekleyici bir rol oynadığını ortaya koydu. Aynı şekilde, sert yiyecekleri çiğnemek için önemli olan yirmilik dişler, modern beslenme alışkanlıkları nedeniyle gereksiz hale geldi ve artık birçok insan bu dişler olmadan doğuyor.

BAZI VÜCUT PARÇALARI GELECEKTE TAMAMEN YOK OLACAK

Üşüdüğümüzde veya korktuğumuzda tüylerimizin diken diken olması, atalarımızın sıcaklık ve yırtıcılardan korunma mekanizmasının bir kalıntısı. Bugünse sadece kısa süreli bir refleks. Benzer şekilde bazı insanlarda bulunan, bazılarında ise olmayan palmaris longus kirişi, eskiden tırmanma ve tutunmada işe yararken günümüzde pek bir işlevi yok.

Stanford Üniversitesi’nden bilim insanları, gelecekte tıbbi müdahaleler ve teknoloji sayesinde bazı vücut parçalarının tamamen yok olabileceğini öngörüyor. Ancak kesin bir tahmin yapmak güç. Johns Hopkins Üniversitesi’nden Matthew Ravosa, “Geleceği tahmin etmek düşündüğümüzden daha zor” diyerek bilim insanlarının bile bu konuda kesin bir yanıt veremediğini söylüyor.

Related Posts

İnkalar’dan da eski bir tapınak ortaya çıkarıldı

Bolivya’nın dağlık bir bölgesinde, İnkalardan yüzyıllar önce And Dağları’na hükmeden gizemli Tiwanaku uygarlığına ait büyük bir tapınak kalıntısı ortaya çıkarıldı. Yerli halkın “Palaspata” adını verdiği bu yapı, Penn State Üniversitesi’nden arkeolog Jose Capriles liderliğindeki ekip tarafından detaylı olarak incelendi. Tiwanaku’nun merkeziyle arasında yaklaşık 215 kilometre bulunan bu tepe üzerindeki tapınağın, üç büyük ticaret yolunun kesişim noktasında olması nedeniyle stratejik bir konuma sahip olduğu belirtiliyor.

Sadece imparatorlar kullanıyordu: 2 bin yıl sonra yeniden üretildi

Antik çağların en değerli dokuma malzemelerinden biri olan ve yalnızca Roma imparatorları gibi seçkinlere layık görülen ‘deniz ipeği’, 2 bin yıl aradan sonra modern bilimle yeniden üretildi.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Mobil ve internette her şeyi değiştirecek ihale için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 5G frekans ihalesinin Ağustos ayı içinde yapılacağını ve 5G mobil iletişimin gelecek yıl başlamasını beklediğini söyledi. Milyarlarca dolar değerinde olacak ihalenin katılımcılarının ilerleyen günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

Google, Apple’ın iOS 26’sındaki özellikleri tiye aldı

Samsung ve Google gibi şirketler zaman zaman Apple’ın tanıttığı özellik ya da ürünleri tiye alan paylaşımlar yapıyor. Google tarafından yeni yapılan bir gönderme iOS 26’daki özelliklere odaklanıyor.

Yapay zekaya asla sorulmaması gereken sorular ortaya çıktı! Ciddi tehlikeler açıklandı

Yapay zeka (AI) teknolojileri, günlük yaşamdan iş dünyasına kadar birçok alanda devrim oluşturdu. ChatGPT, Google Gemini ve Microsoft Copilot gibi sohbet botları, kullanıcıların sorularına saniyeler içinde yanıt vererek bilgi erişimini kolaylaştırdı …