Besici tepkili: ‘Hayvanı Et ve Süt Kurumu’na verene kadar garibana veririm, sevap alırım’

Mühye Köyü Kurban Pazarında Fiyatlar Düştü, Satışlar Yavaşladı

Ankara’daki Mühye Köyü’nde bulunan kurban pazarında Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde fiyatların yarıya düşmesine rağmen satışlardaki yoğunluk düşük kaldı. Besiciler, kurbanlıkların elinde kaldığını ve alım gücünün yetersiz olduğunu belirtti. Arefe gününe göre fiyatları yarı yarıya düşüren besiciler, vatandaşların alım gücünün azaldığını dile getirdiler. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurban bağış fiyatlarına da tepki gösteren besiciler, devletten destek beklediklerini ifade etti.

Alım Gücü Eksikliği Satışları Durgunlaştırdı

Besici Bülent Akyıldız, artan üretim maliyetlerine karşın alım gücüne uygun fiyatların belirlenemediğini ve vatandaşların alım gücü kısıtlı olduğu için kurbanlıkların satılamadığını söyledi. Akyıldız, durumu “Durumlar berbat. Bütün çadırlarda herkesin elinde kaldı. Herkes malını götürüyor. Satışlar durgun, alım gücü yok, emekliler geliyor, ‘10 bin liraya kurban var mı?’ Onlara da hak veriyoruz, ekonomik durumlardan dolayı insanların alım gücü kalmadı.” şeklinde açıkladı.

  • Yem fiyatları arttı.
  • Çadır fiyatları yükseldi.
  • Nakliye masrafları arttı.

Besi hayvanlarında yaşanan fiyat düşüşü ve alım gücündeki azalma sebebiyle vatandaşların kurban alımı yapamadıkları belirtildi. Besici Mehmet Taşçı, emekli maaşlarının düşük olduğunu ve vatandaşların alım gücünün sınırlı olduğunu ifade etti. Kurbanlık fiyatlarının düşmesine rağmen satışlarda istenilen yoğunluğun olmadığını dile getirdi. Emekli vatandaşların düşük fiyatlar teklif etmeleri nedeniyle satışların beklenen seviyede olmadığını söyledi.

Sosyal Medya ve Devletin Destekleyici Politikaları Eksik

Besici Selçuk, emeklinin alım gücünün düşük olmasının satışları olumsuz etkilediğini ve Et ve Süt Kurumu’nun beklenen yardımı sağlamadığını belirtti. Satışların düşük olmasının sebepleri arasında, sosyal medyanın etkisi ve devletin gereken desteği vermemesi de gösterildi. Besici Recep Işık ise hala satamadığı hayvanların maliyetlerini karşılamadığını dile getirdi. Diyanet’in bağış fiyatlarını eleştiren Işık, sorunları çözmek için çözüm aranması gerektiğini belirtti.

Genel olarak, Mühye Köyü kurban pazarındaki besicilerin ortak görüşü, alım gücündeki düşüş ve maliyetlerin artması nedeniyle satışlarda beklenen seviyeye ulaşılamadığı yönündedir. Devletin ve kurumların hayvancılığı desteklemesi ve sosyal medya üzerinden yapılan olumsuz etkinin azaltılması talep edilmektedir.

Related Posts

Hazine yarın iki ihale düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın iki tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

Kuzey Anadolu’ya hızlı tren geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı’nın 120 kilometrelik Kırıkkale (Delice)-Çorum etabının temel atma töreninde konuştu. Bakan Uraloğlu, “Proje, Ankara merkezli düşündüğümüzde Türkiye’nin kuzeyine yapılan ilk hızlı tren ile yolcu taşımacılığı projesi olarak tarihe geçecek.” dedi. Uraloğlu, Çorum-Merzifon-Samsun kesimlerinin de tamamlanmasıyla; Ankara-Samsun arası seyahat süresinin 2,5 saat olacağını, yılda 12 milyon yolcu ve 14 milyon ton yük taşınacağını da bildirdi.

BDDK verileri: Kredi kartı borçları arttı; takipteki alacaklar yükselişte

BDDK verileri: Kredi kartı borçları arttı; takipteki alacaklar yükselişte

BYD’den Avrupa’da dengeleri değiştirecek adım!

Çinli otomotiv devi BYD, Avrupa elektrikli araç pazarında dengeleri değiştirecek yeni bir adım atıyor. Şirket, 400 bin Çek korunundan daha düşük fiyatla satışa sunmayı planladığı şehir içi kullanıma uygun elektrikli modelle, düşük bütçeli tüketicilere hitap etmeye hazırlanıyor.

Almanya’nın büyüme tahmini yukarı yönlü revize edildi

Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya’nın büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti. Küresel ticaret savaşından dolayı belirsizlik içinde olan piyasalara rağmen Almanya ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü.

KAAN büyük oynuyor: Endonezya Türkiye’ den 48 savaş uçağı alacak

İlk uçuşunu 21 Şubat 2024’te gerçekleştiren yerli savaş uçağı KAAN, 16 ay gibi kısa sürede ihracat rekoruna imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya’nın Türkiye’den 48 adet KAAN alacağını açıkladı. 10 milyar dolarlık anlaşmanın bir diğer önemi iki ülke arasında “ortak üretim modeli” oluşturacak olması.