Android 16, yeni güvenlik özelliği sunuyor!

Android 16 Güvenlik Modu: USB Erişimi Engelleniyor!

Google, Android 16 sürümü ile cihaz güvenliğini güçlendirmeye odaklanıyor. Yeni güvenlik modu sayesinde, telefon kilitliyken USB veri erişimi tamamen kapatılıyor. Bu özellikle, kötü niyetli kişilerin USB aygıtlar aracılığıyla veri çalmasını önlemeyi amaçlıyor.

Yeni Güvenlik Özelliği: Android 16

Android 16’da yer alan yeni sistem, “Gelişmiş Koruma” etkinleştirildiğinde devreye giriyor. Bu sayede, telefon kilitliyken, bağlı USB aygıtlarının veri transferini engelliyor. Bu önlem, telefonun kaybolması veya çalınması durumunda, USB bağlantısı ile cihazın hacklenmesini tamamen engelliyor.

Kilitli bir Android 16 cihazına USB aygıt bağlandığında, ekranda uyarı mesajı beliriyor. USB aygıtını kullanabilmek için, kullanıcının telefon kilidini manuel olarak açması ve USB bağlantısını onaylaması gerekiyor.

Bu güvenlik önlemi, kişisel verilerin ve hassas bilgilerin üçüncü şahıslarca ele geçirilmesini önemli ölçüde zorlaştıracak. Gelişmiş Koruma özelliği isteğe bağlı olarak sunulmaktadır. Kullanıcılar, gerektiğinde bu özelliği aktif hale getirebilirler.

Şu anda Android 16 beta sürümünde bu özellik mevcut değil. Bu özelliğin tüm detaylarının final sürümde açıklanması bekleniyor. Siz bu güvenlik önlemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Related Posts

İnkalar’dan da eski bir tapınak ortaya çıkarıldı

Bolivya’nın dağlık bir bölgesinde, İnkalardan yüzyıllar önce And Dağları’na hükmeden gizemli Tiwanaku uygarlığına ait büyük bir tapınak kalıntısı ortaya çıkarıldı. Yerli halkın “Palaspata” adını verdiği bu yapı, Penn State Üniversitesi’nden arkeolog Jose Capriles liderliğindeki ekip tarafından detaylı olarak incelendi. Tiwanaku’nun merkeziyle arasında yaklaşık 215 kilometre bulunan bu tepe üzerindeki tapınağın, üç büyük ticaret yolunun kesişim noktasında olması nedeniyle stratejik bir konuma sahip olduğu belirtiliyor.

Sadece imparatorlar kullanıyordu: 2 bin yıl sonra yeniden üretildi

Antik çağların en değerli dokuma malzemelerinden biri olan ve yalnızca Roma imparatorları gibi seçkinlere layık görülen ‘deniz ipeği’, 2 bin yıl aradan sonra modern bilimle yeniden üretildi.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Mobil ve internette her şeyi değiştirecek ihale için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 5G frekans ihalesinin Ağustos ayı içinde yapılacağını ve 5G mobil iletişimin gelecek yıl başlamasını beklediğini söyledi. Milyarlarca dolar değerinde olacak ihalenin katılımcılarının ilerleyen günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

Google, Apple’ın iOS 26’sındaki özellikleri tiye aldı

Samsung ve Google gibi şirketler zaman zaman Apple’ın tanıttığı özellik ya da ürünleri tiye alan paylaşımlar yapıyor. Google tarafından yeni yapılan bir gönderme iOS 26’daki özelliklere odaklanıyor.

Yapay zekaya asla sorulmaması gereken sorular ortaya çıktı! Ciddi tehlikeler açıklandı

Yapay zeka (AI) teknolojileri, günlük yaşamdan iş dünyasına kadar birçok alanda devrim oluşturdu. ChatGPT, Google Gemini ve Microsoft Copilot gibi sohbet botları, kullanıcıların sorularına saniyeler içinde yanıt vererek bilgi erişimini kolaylaştırdı …