EÜ’den “Aile Yaşamında Dijital Bir Duvar: Oyun Bağımlılığı” söyleşisi

Çocuklarda Oyun Bağımlılığı: Tehlikeli Bir Durum

Ege Üniversitesinde düzenlenen söyleşide konuşan Öğr. Gör. İnci Derya Yücel, çocuklarda oyun oynama davranışının sadece eğlence olmadığını, bazen bağımlılık boyutuna ulaşabileceğini vurguladı. Yücel, oyun oynarken temel ihtiyaçları bile erteleyebilen çocukların olduğunu belirtti.

Eğitim Etkinliği: Aileler ve Oyun Bağımlılığı

Ege Üniversitesi 70. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Aile Yaşamında Dijital Bir Duvar: Oyun Bağımlılığı” başlıklı söyleşide konuşan Öğr. Gör. İnci Derya Yücel, bağımlılığın sadece madde bağımlılığı olmadığını, davranışsal bağımlılıkların da önemli etkilere sahip olduğunu dile getirdi. Yücel, dijital ortamda oyun oynamanın artışının, bireylerin sosyalleşme becerilerini olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

  • Öğr. Gör. İnci Derya Yücel, oyun bağımlılığının maddi kayıplara neden olabileceğine dikkat çekti.
  • Ailelerin duyarlı ve çözüm odaklı olması gerektiğini belirtti.

Çözüm Yolları ve Öneriler

Oyun ve kumar bağımlılığı arasındaki ilişkiye de değinen Yücel, ebeveynlerin çocuklarını yargılamadan gözlemlemesi gerektiğini vurguladı. Ailelerin çocuklarıyla iletişimde sıcak ve anlayışlı bir dil kullanmasının önemine değinen Yücel, her durumun çözümü bulunabileceğini belirtti.

  1. Ebeveynlerin çocuklarına karşı yaratıcı ve olumlu bir tutum sergilemeleri önemli.
  2. Çocukların tepkilerine karşı çaresizlik hissetmemek gerekiyor.

Öğr. Gör. İnci Derya Yücel, etkinliğin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Hiç farkında değilmişiz: PlayStation tuşlarının anlamı ortaya çıktı

Yıllardır elimizden düşürmediğimiz PlayStation kumandalarının sembolleri meğer Japon kültüründen ilhamla tasarlanmış. Oyun konsolunun simgesi hâline gelen üçgen, daire, kare ve çarpı tuşlarının arkasında derin anlamlar yatıyor.

İnkalar’dan da eski bir tapınak ortaya çıkarıldı

Bolivya’nın dağlık bir bölgesinde, İnkalardan yüzyıllar önce And Dağları’na hükmeden gizemli Tiwanaku uygarlığına ait büyük bir tapınak kalıntısı ortaya çıkarıldı. Yerli halkın “Palaspata” adını verdiği bu yapı, Penn State Üniversitesi’nden arkeolog Jose Capriles liderliğindeki ekip tarafından detaylı olarak incelendi. Tiwanaku’nun merkeziyle arasında yaklaşık 215 kilometre bulunan bu tepe üzerindeki tapınağın, üç büyük ticaret yolunun kesişim noktasında olması nedeniyle stratejik bir konuma sahip olduğu belirtiliyor.

Sadece imparatorlar kullanıyordu: 2 bin yıl sonra yeniden üretildi

Antik çağların en değerli dokuma malzemelerinden biri olan ve yalnızca Roma imparatorları gibi seçkinlere layık görülen ‘deniz ipeği’, 2 bin yıl aradan sonra modern bilimle yeniden üretildi.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Mobil ve internette her şeyi değiştirecek ihale için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 5G frekans ihalesinin Ağustos ayı içinde yapılacağını ve 5G mobil iletişimin gelecek yıl başlamasını beklediğini söyledi. Milyarlarca dolar değerinde olacak ihalenin katılımcılarının ilerleyen günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

Google, Apple’ın iOS 26’sındaki özellikleri tiye aldı

Samsung ve Google gibi şirketler zaman zaman Apple’ın tanıttığı özellik ya da ürünleri tiye alan paylaşımlar yapıyor. Google tarafından yeni yapılan bir gönderme iOS 26’daki özelliklere odaklanıyor.