Şarj sırasında telefonla konuşursanız ne olur: Herkes aşırı ısınmayla patlayacağını düşünüyor

Günümüzde hemen hemen herkesin bir cep telefonu bulunuyor. Her gün kullandığımız bu cihaz, yalnızca iletişim ve bilgi aktarımını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kişisel aktiviteleri takip ediyor, günlük işlerde yardımcı oluyor ve fotoğraf ile video çekimi gibi işlevleriyle de kamera rolünü üstleniyor.

Herkesin, patlayan telefonlarla ilgili çeşitli hikayeler duyduğuna eminim, ancak bunun gerçekten başına geldiğini gören çok az kişi olsa da bu durum ciddi yaralanmalara yol açabilir. Bu söylentinin temel nedeni, eski tip bataryalara sahip cep telefonlarının şarj sırasında fazla ısınabilmesi ve cihazın kullanım sırasında ortaya çıkan ek yükün aşırı ısınmaya yol açmasıdır.

Bu durum, telefonun kendisinin veya şarj kablosunun zarar görmesine ve nadiren de olsa patlama gibi ciddi sonuçlara yol açabilir. Neyse ki, bu tür olaylar son derece nadir yaşanmakta olup, çoğunlukla cihazın teknik bir arızasıyla ilgilidir.

Şarj sırasında telefonla konuşulur mu?

Modern telefonlarda, “Şarj olurken telefonla konuşabilir miyim?” veya “Şarj sırasında arama yapabilir miyim?” gibi sorular hala gündemde. Bu konuda kesin bir yanıt vermek gerekirse: “Evet, yapabilirsiniz.” Telefonlar şarj olurken biraz ısınabilir, ancak bu durum tehlikeli değildir.

Birçok kişi, powerbank kullanarak telefon şarj ederken cihazı kullanmanın güvenli olup olmadığı konusunda da endişe duyuyor. Elbette, herhangi bir sorun yoktur; kullanılan güç kaynağına bağlı olarak durum değişmez. Ancak, şarj süresi uzayabilir ve pil şarj döngüleri hızlanabilir, bu da zamanla pilin şarj tutma kapasitesini etkileyebilir. Apple cihaz sahiplerinin de şarj sırasında iPhone kullanıp kullanamayacakları konusunda endişelenmelerine gerek yoktur. Apple, iPhone’larını yüksek enerji kapasitesine sahip, uzun ömürlü ve hızlı şarj olabilen gelişmiş lityum iyon pillerle üretmektedir. Bu piller, cihaz kullanılsa bile güvenli bir şekilde çalışır.

Related Posts

Yılan yastığı bitkisinin yeni türü literatüre girdi

Hatay’ın Samandağ ilçesinde “tirşik otu” ismiyle bilinen yılan yastığı bitkisinin farklı ve endemik türü, “Milleyha tirşiği” adıyla bilim dünyasına kazandırıldı.

Chery, iCar isminden vazgeçiyor! Peki neden?

Çinli otomobil üreticisi Chery, Apple ile yaşanabilecek olası hukuki süreci engellemek için iCar markasında değişikliğe gidiyor. Şirket, Çin dışındaki pazarlarda artık bu ismi kullanmayacak. Apple’ın iCar ismi üzerindeki haklarının hala …

AOC, yeni nesil oyuncu monitörünü duyurdu!

AOC, oyun odaklı yeni monitörü Q27G4Z modelini Çin pazarında satışa sundu. 27 inç boyutunda bir IPS ekranla gelen model, sunduğu yüksek yenileme hızı ve gelişmiş görüntü teknolojileriyle dikkat çekiyor. Yeni sürüm, geçen yıl tanıtılan versiyona …

YouTube, mini oynatıcı tasarımını değiştiriyor!

YouTube, Android uygulamasındaki mini oynatıcı arayüzünü bir kez daha yeniliyor. Geçtiğimiz yıl yaptığı değişiklikle daha büyük ve işlevsel bir mini oynatıcı sunan platform, aldığı yoğun eleştiriler sonrasında, bu tasarımı geri çekiyor ve daha sade …

Yeni akıllı kapsül teknolojisi, günlük ilaç kullanımını kökten değiştiriyor

İlaç kullanımında zamanlama, birçok kronik hastalığın tedavisinde kritik öneme sahiptir. UC San Diego’da geliştirilen yeni akıllı kapsül teknolojisi, karmaşık ilaç dozlama programlarını tek bir hapla yönetmeyi mümkün kılarak sağlık …

Fiyat performans canavarı OnePlus Nord CE 5 ortaya çıktı!

Akıllı telefon pazarının başarılı isimlerinden OnePlus, geçen yılın nisan ayında piyasaya sürdüğü Nord CE 4’ün halefi için çalışmalara başladı. Son gelişmeler, Nord CE 5 modeliyle tasarım ve teknik özellik ayrıntılarını gözler önüne seriyor …