Eczaneler iflas tehlikesiyle karşı karşıya: ‘Önlem alınmazsa 2025’te sağlık kapısı kapanacak’

‘Eczacılar: Işıklarımızın Kapandığı Yıl Olacak’

Eczaneleri koruyan önlemlerin alınmadığından şikayetçi olan eczacılar SGK önünde toplandı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, eczacıların yaşadığı sıkıntıların görmezden gelindiğini belirtti. 2024 yılının kendileri ve hastaları için zor geçtiğini vurgulayan Üney, “30 bini aşkın eczanemiz, sürdürebildiği ilaç ve eczacılık hizmetlerini sırtındaki mali yüklerle sağlayabildi ama sesimiz duyulmazsa 2025 yılı eczanelerimizin ışığın söndüğü, sağlık kapısının kapandığı bir yıl olacak” uyarısında bulundu.

‘Ayakta Kalmak İçin Protokol’

SGK ile Ekim ayında sona eren İlaç Temin Protokolü üzerine yeni bir protokol imzalanmadığını dile getiren Üney, “30 bini aşkın eczanemizin ayakta kalması gerçekçi koşullarda ve mutabakatla imzalanacak protokole bağlıdır” dedi. Üney, SGK’yi Kamu Kurum İskontosundan doğan fiyat farklarının yurttaşın cebinden çıkmaması konusunda uyardı.

‘Tahsil Etmek İstemiyoruz’

Hasta katılım paylarında yüzde 542’ye varan artışları eleştiren Üney, “Emekli, asgari ücretli ve özellikle kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı zor durumda bırakan bu artışların geri çekilmesini istiyoruz. Ayrıca muayene ücretlerinin tahsilatı, eczanelerimizde yaptırılmakta olup, eczacılar olarak bu durumu istemiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Sağlık Kapısı Açık Kalsın’

Acil önlemler alınmazsa eczanelerin iflasının başlayacağını belirten Üney, “Biz, halkımızın sağlık kapısını açık tutmak için buradayız ve mücadelemize devam edeceğiz. Gerekli adımlar atılsın, sağlık kapınız açık kalsın” mesajını verdi.

Related Posts

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Evde Doğum Yapmak Mantıklı mı ?

Evde doğum yapmak mantık lı mı ? Uzmanlar , plansız ev doğumları önermediklerini belirterek, doğumun hastane ortamında gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. 

12 Mayıs’a kadar onarım çalışmaları yapılacak: Kara yollarında son durum!

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Düzenlendi

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı yapıldı KIRKLARELİ – Kırklareli’nde düzenlenen 2. Otizm Çalışmaları Konferansı’nda otizm farkındalığına vurgu yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim …